Om Econyans

Om företaget

Sedan 1997 har jag jobbat i eget företag med konst, teaterscenografi, byggnadsmåleri, färgtillverkning och undervisning. Att göra världen vackrare och mer i samklang med både människor och natur tycker jag är viktigt. Efter avslutat uppdrag vill jag att du som kund ska bli så nöjd det bara går, och  du säger att ¨det kunde inte ha blivit bättre¨.

Förutom rena måleriuppdrag är jag duktig på att visualisera och komma med bra och harmoniska lösningar på dina estetiska och praktiska problem. Med absolut gehör för färg designar jag unika kulörer/kulörkombinationer som passar ditt projekt. Om du själv vill måla hjälper jag gärna till med “igångsättning”; alltså visar/tillhandahåller material, verktyg och kommer med tips.

Harmoni, ekonomi och miljövänlighet är ledord för företagets arbete.

För att undvika kostsamma missförstånd anstränger jag mig för att all information och kommunikation till dig som kund ska vara så tydlig och rak.

Företaget innehar F-skattesedel och som privatperson kan du använda ROT-avdraget på mina tjänster.

 

Om mig:

Jag som är Econyans heter Maria Attström, färg och form  i kombination med natur och djur är min passion. Vägen till måleri, färg och bygg gick via naturvetenskap, och miljöföreningen vid Lunds tekniska högskola vidare till konst och byggnadsvård.

I slutet av 1990 talet påbörjade jag renoveringen av ett litet ödehus i korsvirke. Med små medel, mycket egen handkraft, goda vänner, en del missöden fick det lilla 1700tals hemmanet nya syllar och återställda lerväggar.

Odling, självförsörjning, bygga, konstruera, diskutera svåra och komplicerade ämnen med nära och fjära och hålla på med färg är det roligaste jag vet.

Sedan 2017 bor jag med sambo på en gård strax norr om Linderöd. Vid sidan av våra jobb, bygger vi upp en permakulturinspirerad verksamhet på gården.