Guld och äggula

För flera år sedan fick jag uppdraget att göra en bröllopspresent. Det är ett konstverk som jag tycker mycket om.

Paret berättade om varandra och det gav inspiration till två bilder; en kvinna och en häst, en man och en hund. Jag eftersträvade ett uttryck av förbindlighet i relationen människa djur, samtidigt som de var vända mot betraktaren. Målningarna utfördes i äggtempera, den teknik som används till ikonmåleri,  i kombination med bladguld.

Jag valde att sätta ihop målningarna, baksida mot baksida så att endast en målning kunde betraktas åt gången. Det är så jag tycker livet är, man kan inte se alla sidor, samtidigt.

Det finns också en potential till att dela på konstverket.

brollopsbild hast

 

brollopsbild hund

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *