Med backkamera in i framtiden

Nu har jag beställt en elskåpbil, Nissan e-NV200 40 kWh.

Med körsträcka på 2500 mil/år har koldioxidutsläppen från mina transporter varit för höga för nattsömnen.  Sommarens bränder och sinande brunnar gjorde det ännu enklare att motivera att ta av pensionsbesparingarna för att köpa en elbil. De senaste klimatrapporterna visar att en snabb omställning från fossil energi är nödvändig och bekräftar mitt beslut.

Från och med nästa sommar, 2019 ser du som kund mig komma med elskåpbilen. Välkommen med undringar om både elbil, ekonomi eller kanske provköra.  Norsk film med bra info om elbil.

Längtar redan efter att kunna tanka hemma, få upp solcellerna på gården samt skrota mina fossilbilar.

Snö och fossilbil, förmodligen en ovanlig syn i framtiden.

För mig är det viktigt att göra val både i det stora och det lilla, i företaget och privat, som är bra för människor och miljö. Elbilen är en del av det.  Sedan drygt två år är jag (och min sambo)  nöjd användare av smartphone från Fairphone. I somras åkte vi till Budapest tur och retur med tåg .

Mitt mest miljövänliga färgråd är: gör inget, måla inte om , riv inte ut, bara var nöjd med det du har.

Min första bilkärlek var en Citroên GSA. Den hade personlighet, var väl rostskyddad med linolja, bensinsnål, hade luftkyld motor och tog sig fram överallt. Nu bor den hos en entusiast nånstans i norra Sverige.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *